Er kan er maar 1 de goedkoopste zijn

Specialist in A en B keus pir isolatie

Isolatie nodig in A of B keus wij hebben het voor u


contacgegevens:
T.0471606043
M.info@vdmisolatie.be

 

Isoleren in België.

Premie in 2017 waarvoor komt u nog in aanmerking

Er is een groot verschil tussen Nederland en België op het gebied van na-isoleren van woningen. In Nederland wordt al decennia lang geïsoleerd met EPS (expanded polystyreen) en minerale wol (glas- en steenwol) en beide producten samen hebben een marktaandeel van 95%. 
 
In België daarentegen wordt voornamelijk PUR gebruikt en dit heeft het grootste marktaandeel. Daarnaast is er ook minerale wol en tot voor kort zelfs nog UF schuim verkrijgbaar (Murisol). EPS is echter nu ook de Belgische markt aan het veroveren en steeds meer firma’s die ook PUR aanbieden zien de grote voordelen van EPS
 
Het doel om een woning te isoleren is het wooncomfort te verhogen en energie en dus geld te besparen. Goed isoleren wordt extra aantrekkelijk gemaakt door de premies en steun van de overheid. Daarnaast is men in Vlaanderen sinds 1 januari 2009 verplicht bij de verkoop of verhuur van woningen en appartementen een Energie Prestatie Certificaat (EPC) te laten opstellen. Dit EPC geeft aan hoe energiezuinig een woning is maar het  stelt geen verplichtingen om isolatiemaatregelen te treffen. Het spreekt echter voor zich dat een energiezuinige woning beter verkoopt, vaak zelfs tegen een hogere prijs, dan een energie verslindende woning.

 

In België zijn diverse premies en belastingvoordelen mogelijk, een en ander afhankelijk van de gemeente, uw netwerkbeheerder en persoonlijke belasting situatie. Er zijn  diverse websites beschikbaar voor meer informatie en waar eenvoudig uw voordelen te berekenen zijn:

 
www.premiezoeker.be 
www.belgium.be
www.energiesparen.be
www.energie.mineco.fgov.be

 

Informatie over Nederlandse regelingen vindt u op
www.rijksoverheid.nl/